Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen er en norsk rallyfører. Han drev tidligere med alpint og motocross, men valgte å satse på rally. Han er den yngste føreren som har tatt poeng i WRC. Han debuterte som rallyfører i England, der han fikk førerkort som syttenåring. Han vant rallyet Quinton Stages, som yngste fører noensinne. Han har kjørt for Volkswagen siden 2011, og har klatret gradvis oppover på listene sammenlagt. Sesongen 2012 ble han bare nummer 14 sammenlagt. Sesongen 2013 ble han nummer ti i sammendraget, men sesongen 2014 har vært mye bedre.

For tiden ligger Mikkelsen på tredjeplass i sammendraget i WRC. Han har ingen mulighet til å ta igjen de to foran seg, for det er bare to runder igjen av årets mesterskap. Han kan knappe innpå ledende Ogier og finske Latvala på andreplass, men poengforskjellen er for stor til at Mikkelsen kan ta en av de øverste pallplassene. Mikkelsen har ikke vunnet noen av løpene denne sesongen, og er heller ikke den aller største favoritten til å ta seieren i de siste løpene, dersom man skal tro på oddsene. Men en tredjeplass sammenlagt er en veldig god plassering, og det gir et godt utgangspunkt foran neste sesong.

Selv om Andreas Mikkelsen ikke har vunnet noen av rundene i årets WRC, har han sikret seg tre andreplasser, to tredjeplasser og fire fjerdeplasser på de elleve første rundene. Med to runder igjen av sesongen, har han 143 poeng. Latvala har 190 poeng og Ogier har 217 poeng. Med god kjøring i de to siste rundene, kan Mikkelsen knipe inn på forspranget til de andre, men Mikkelsen satser nok først og fremst på å beholde tredjeplassen, og kanskje forbedre dette resultatet i neste sesong. Det er ikke utenkelig at han en dag blir Norges andre verdensmester i rally.